Dulceata de ananas!

Dulceata de ananas!

Dulceata de ananas este perfecta pentru invitatii speciali. Aceasta are o aroma inedita, dar foarte savuroasa. O prepari super rapid si este perfecta pentru sarbatorile de iarna, mai ales pentru cozonaci.

Specific
Timp preparare
Portii
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • ananas1 kg
  • lamaie1 bucata
  • apa700 ml
Preparare

Taie ananasul in cuburi si fierbe-l cateva minute. Prepara un sirop din apa, zahar si lamaie. Lasa siropul pe foc pana cand este bine legat. Adauga cubuletele de ananas si lasa la fiert timp de o ora. Da cratita de pe foc si lasa dulceata sa se odihneasca peste noapte.

A doua zi pune dulceata din nou la fiert. Lasa sa fiarba pana cand fructele de ananas nu mai plutesc deasupra siropului. Cand este gata, pune dulceata fierbinte in borcane.



Recomandari