Supa orientala de morcov si naut

Supa orientala de morcov si naut

O supa de legume, plina de vitamine este o alegere sanatoasa mai ales in post. Daca te-ai saturat de aceleasi supe de legume, incearca aceasta supa orientala, cu putin curry si un gust desavarsit. Pofta buna!

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  post  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov600 g
  • rosie1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • naut400 g
  • stafide0
  • curry1 lingurita
  • coriandru0
Preparare

Spala legumele, curata-le si taie-le in bucati mari. Scoate nautul din conserva, clateste-l sub jet de apa rece si lasa-l sa se scurga.

Separat pune la fiert un litru de apa cu sare. Pune intr-o oala o lingura de unei de masline si adauga legumele crude, taiate. Lasa-le sa se caleasca cateva minute. Peste legumele care se calesc adauga boabele de naut din conserva, curry-ul, apoi toarna peste toate legumele din oala, apa incalzita. Lasa sa fiarba timp de 45 minute. Adauga sare si piper dupa gust.

Dupa ce s-au fiert legumele, ia oala de pe foc si sfarama grosier legumele cu ajutorul unui blender sau a unei palete pentru piure. Inainte de a servi supa, presara cateva stafide si coriandru proaspat tocat.

Recomandari