Supa de zarzavat I

Supa de zarzavat I

Aceasta este prima supa de zarzavat pentru sugarul de 4-5 luni. Se incepe cu 50-70 ml de supa de zarzavat, completare la o masa de san sau de preparat de lapte si se creste treptat pana la inlocuirea unei mese. Este de preferat sa alegem masa de la ora 14. Supa de zarzavat trebuie servita inainte

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 1-3 ani  
Ingrediente
  • gris2 lingurite
  • morcov1 bucata
  • pastarnac1 bucata
  • rosie1 bucata
  • apa500 ml
Preparare

Se curata zarzavaturile, se taie bucati, si se pastreaza proportia prin care morcovul reprezinta jumatate din totalul zarzavaturilor;

Se pun in apa rece si se fierb cam 90 minute intr-un vas acoperit;

Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate se paseaza si apoi supa se strecoara;

Zeama obtinuta se pune din nou la fiert impreuna cu 2 lingurite de gris adaugate in ploaie;

Se fierbe inca 15 minute:

La sugarii mici care nu primesc piureul de zarzavaturi separat, o parte din zarzavatul fiert se poate pasa in supa;

Pe masura ce copilul se obisnuieste cu gustul supei si cu consistenta mai crescuta a preparatului, se pot adauga si celelalte zarzavaturi.

Recomandari