Supa de rosii

Supa de rosii

Supa de rosii se poate consuma in mai multe variante: cu orez, paste, taitei sau galuste.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • cartof4 bucati
  • usturoi uscat3 catei
  • piper0 dupa gust
  • dafin2 foi
Preparare

Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei cepa marunt tocata, se adauga dovleceii si dupa putin timp rosiile decojite, taiate in patru, si cartofii taiati marunt.

Se lasa astfel sa fiarba 10 minute. Se adauga 1,5 la apa, piperul, sarea, zaharul, usturoiul taiat marunt si folie de dafin.

Se acopera oala si se lasa sa fiarba 40 de minute.

Se scot folie de dafin si se paseaza zarzavaturile.

Se adauga patrunjel fin tocat si se serveste cu crutoane.

Crutoanele se obtin prin prajirea in ulei a unor cubulete de paine.

Recomandari