Supa de peste cu vin alb
Pregateste un pranz delicios cu aceasta supa de peste aromata cu vin alb demisec! O supa satioasa, sanatoasa, cu o aroma pregnanta de peste si condimente si verdeturi. Se serveste fierbinte. Pofta buna!
Ingrediente
- cartof4 bucati
- ceapa alba2 bucati
- macrou300 g
- pastarnac1 bucata
- patrunjel1 legatura
- rosie1 bucata
- vin alb150 ml
- usturoi uscat4 catei
- ulei de masline0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- ton300 g
- cod300 g
Preparare
- Pestele se curata foarte bine atat la exterior cat si la interior, i se indeparteaza coada si capul, se taie apoi felii si se pune intr-un vas cu putina sare.
- Ceapa alba, pastarnacul si 4 catei de usturoi se toaca marunt si se pun la prajit, in ulei incins, 5-6 minute.
- Cartofii se curate de coaja si apoi se toaca cubulete mici, iar rosia se taie feliute subtiri sau se adauga pasta de tomate.
- Intr-o oala se pun cartofii cubulete, rosiile felii, sare, piper, dafin si apa cat sa le acopere bine si se pune la fiert la foc mic cam un sfert de ora, apoi s elasa amestecul la racit.
- Se trece amestecul prin blender, oprindu-se cateva bucati de pastarnac, se adauga pestele felii si cateva linguri de ulei de masline plus vinul alb si se mai lasa la fiert inca 15 minute.
- Se adauga legatura de patrunjel tocata marunt, apoi dupa 2 clocote oprim focul.
Tips
Se serveste imediat, fierbinte.