Supa de dovleac cu boia si menta

Supa de dovleac cu boia si menta

In sezonul rece este bine sa avem o alimentatie cat mai diversificata, iar pe langa mancarurile grase, care ajuta organismul sa lupte impotriva frigului, este bine sa consumam si supe sau ciorbe. De aceasta data iti recomandam sa incerci aceasta bunatate de supa de dovleac cu boia si menta.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ulei de masline2 linguri
  • menta1 legatura
  • busuioc2 linguri
  • sare0
  • smantana2 linguri
  • scortisoara0
  • cuisoare0
  • dovleac1 bucata
  • coriandru0
  • piper boabe0
Preparare

Dovleacul se spala, se taie in jumatati, se curata de seminte, dupa care se lasa la cuptor timp de 35 de minute, sau pana cand se coace. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, iar apoi se scoate miezul si se pune in doua pahare.

Separat, intr-o oala de supa, se pune la incalzit uleiul, dupa care se adauga miezul de dovleac, ceapa taiata felii, busuiocul tocat si menta tocata. Ingredientele se amesteca timp de 5 minute, dupa care se adauga scortisoara si praful de boia, urmate de boabele de piper si de sare (insa toate acestea trebuie infasurate intr-o bucatica de tifon, pentru a nu ramane in supa). Dupa ce a dat in clocot, se lasa focul la o flacara mai mica, iar apoi oala se acopera cu un capac si se mai lasa la fiert circa 20 de minute.

Dupa ce a fiert, se scoate saculetul de tifon din oala, iar restul supei se da prin strecuratoare, pentru a ramane curata.

Supa se mai lasa putin la fiert pentru a se adauga smantana, timp in care se amesteca continuu.

Se poate servi cu cateva frunze de menta.

Recomandari