Supa de curcan cu taitei

Supa de curcan cu taitei

Supa de curcan cu taitei este o reteta din zona Banatului. Gateste-o neaparat cu carne de curcan si vei simti savoarea care a facut-o renumita in gastronomia romaneasca. Se serveste fierbinte, cu verdeata. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  valentine`s day  ziua femeii  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • morcov4 bucati
  • telina1 bucata
  • usturoi uscat4 catei
  • sare0
  • piper0
  • taitei200 g
  • carne de curcan300 g
  • dafin0
  • zeama de carne750 ml
  • sos dulce chinezesc0
Preparare

Intr-un vas se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare.

Dupa ce a fiert se scoate, se toaca cubulete si se da deoparte.

Intr-o tigaie adanca se pune putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul fasiute subtiri, usturoiul pisat si telina cubulete si se lasa la calit 10-12 minute.

Se adauga zeama de carne, carnea toccata cubulete, taiteii, dafinul, piper, sare.

Se opreste focul dupa ce au fiert pastele.

Tips

Se serveste fierbinte, cu verdeata.

Recomandari