Supa crema picanta de ciuperci

Supa crema picanta de ciuperci

O supa aromata care se poate servi fierbinte, alaturi de o portie crocanta de crutoane. Ciupercile reprezinta un ingredient foarte sanatos si care se combina foarte bine cu piperul verde pentru un preparat desavarsit, ideal pentru o masa intre prieteni.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
valentine`s day  dragobete  paste  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci500 g
  • patrunjel1 legatura
  • telina1 radacina
  • unt50 g
  • ulei de masline1 lingura
  • sare1 praf
  • piper1 lingurita
  • praz1 fir
  • smantana200 g
  • faina de grau50 g
  • chilli1 lingurita
  • zeama de carne1 l
Preparare

Ciupercile se spala rapid in apa rece, se tamponeaza cu un servet de hartie, apoi se taie in lamele fine.

Ceapa se taie marunt, la fel si firul de praz, telina se rade, apoi se topeste untul impreuna cu uleiul de masline in vasul in care se va prepara supa si se adauga legumele la calit, cateva minute, amestecand continuu, pana se inmoaie.

Se adauga ciupercile tocate, amestecand constant, lasandu-se pe foc pana ce lichidul se evapora, apoi se adauga faina si se amesteca bine pana cand amestecul se omogenizeaza.

Se toarna supa (sau apa) fierbinte si se amesteca bine, 5-6 minute, apoi se adauga praful de chilli si piperul verde, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se pune amestecul in blender, alaturi de smantana, apoi se mai pune pe foc 2-3 minute, la foc foarte mic.

Tips

Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat deasupra.

Recomandari