Supa crema de usturoi

Supele creme sunt mult mai cremoase si mai rafinate decat supele normale. Austriecii au speculat acest lucru, astfel ca o reteta traditionala in Austria o reprezinta supa crema de usturoi, pe care o veti gasi in majoritatea meniurilor de la restaurantele cu specific national.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- usturoi uscat1 capatana
- oregano1 lingura
- piper0 dupa gust
- cascaval2 linguri
- faina2 linguri
Preparare
Pe fundul unei oale se pune la topit untul. In untul incins se caleste ceapa, pe care o cureti in prelabil si o toci cat de marunt. O data cu ceapa calesti si suturoil, pe care il decojesti si tai fiecare catel in 2-4 bucati. Cand ceapa si usturoiul sunt aurii, se adauga supa de legume/zarzavat, smantana si cele doua linguri de faina. Omogenizeaza bine compozitia, da focul la minim si lasa supa sa fiarba cca 20 de minute la fic foarte mic.
Intr-o tigaie anti-aderenta, se rumenesc feliile de bagheta, fara ulei. Poti folosi insa unt topit si praf de usturoi pentru a da baghetei o aroma deosebita.
Cand supa este fiarta, iei oala de pe foc, condimentezi cu sare, piper si nucsoara, zeaza de lamaie si treci toata compozitia prin blender, pentru a deveni cat mai cremoasa.
Tapeteaza 4 boluri de supa, mai largi, cu felii de bagheta si toarna la mijloc supa crema de usturoi. Iniante de servire, pui si cascavalul ras si dai bolurile la cuptor pana cand supa devine aurie. La sfarsit presari putin oregano deasupra si masa e gata!
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cand ai 10 pasi de facut, 9 pasi sunt jumatatea drumului.(proverb chinez)"