Supa crema de salata verde

Supa crema de salata verde

O supa deosebita si gustoasa, supa crema de salata verde se poate servi atat rece cat si fierbinte, alaturi de crutoane de paine.

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou3 bucati
  • unt150 g
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se curata salata verde de foile vestejite, se spala bine in apa rece si se pune la oparit in apa fiarte cu putin sare.

Oasele de vitel se pun la fiert in apa cu sare, timp de 2-3 ore, pana zeama este concentrata. Trebuie sa aveti cam 2 litri de zeama de supa.

Cele 2 cepe se curata, se toaca solzisori si se pun la prajit in ulei incins.

Dupa ce devin aurii, se adauga faina, untul si se prajeste 5 minute, amestecand incontinuu.

Se fierbe 30 de minute, se lasa la racit apoi si se paseaza cu ajutorul unui blender.

Amestecul se pune din nou la fiert 5 minute, apoi se adauga galbenusurile celor 3 oua amestecate cu lapte.

Dupa inca 2 clocote, se opreste focul si se lasa la racit supa. Din paine se prepara crutoane.

Tips

Se serveste rece sau calda, alaturi de crutoane prajite in ulei de masline.

Recomandari