Supa crema de praz cu cascaval

Supa crema de praz cu cascaval

Unul din cele mai delicioase moduri de a prepara praz-ul este dat de reteta de supa crema de praz cu cascaval. Si nu uitati ca prazul este bogat in vitamina C, fier si magneziu.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • lapte1 pahar
  • morcov2 bucati
  • pastarnac1 bucata
  • telina1 bucata
  • unt80 g
  • praz5 fire
  • cascaval100 g
  • faina1 lingura
Preparare

Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara.

Se curata prazul, se spala si se taie in felii subtiri. Se inabusa in 3/4 din cantitatea de grasime.

Cand prazul s-a inmuiat bine, se adauga faina, se amesteca, apoi se stinge turnand cateva linguri din zeama de zarzavat. Se lasa sa clocoteasca pana ce prazul este foarte bine fiert.

Se trece prin sita, iar pireul obtinut se amesteca cu zeama ramasa de la zarzavat si cu laptele. Se mai lasa cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se potriveste de sare, se adauga restul de unt si cascavalul ras sau branza deasupra.

Tips

Pentru un gust mai bun puteti presara verdeata deasupra supei creme, atunci cand o serviti.

Recomandari