Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci este atat de delicioasa incat numai ce te gandesti la ea ai vrea sa o mananci. Supa crema de ciuperci merge mancata si la pranz si seara, iar prezenta telinei o va face si mai savuroasa si mai satioasa. Putem manca cu succes la diete, supa crema de ciuperci datorita

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii70 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci500 g
  • patrunjel1 lingura
  • usturoi uscat1 catel
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se pune puti ulei la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml, se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida;

Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa. Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute;

Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala,se pune cimbrul si restul de supa, se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin, se potriveste de sare si piper;

Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.

Tips

Daca este prea groasa se mai adauga supa sau lapte, daca nu tineti post.

Recomandari