Supa crema de ceapa cu chimen

Supa crema de ceapa cu chimen

O reteta usoara si foarte aromata, datorita semintelor de chimen si smantanii.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov2 bucati
  • pastarnac1 bucata
  • marar1 legatura
  • chimen1 lingura
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se taie in bucati mari cele 9 cepe, pastarnacul si morcovul si se pun toate la fiert in apa cu Vegeta sau Delikat.

Dupa ce au fiert bine, se strecoara de zema si se paseaza cu furculita sau cu ajutorul blenderului.

Piureul obtinut se subtiaza cu supa in care au fiert legumele pana se obtine consistenta dorita apoi se adauga chimenul si se omogenizeaza.

Ceapa verde se taie marunt, se caleste in putin ulei si se pune deasupra piureului de legume.

Se potriveste de sare, piper si se adauga la sfarsit crutoanele, smantana (optional) si mararul proaspat, taiat marunt.

Tips

Adauga chimenul macinat daca vrei aroma mai puternica sau seminte daca vrei aspect, dar aroma mai slaba.

Recomandari