Galuste de gris

Galuste de gris

Pentru a creste valoarea nutritiva a supelor si in acelasi timp pentru a le da un gust mai variat, se pot adauga diferite garnituri pentru supe. Cele mai indicate garnituri pentru supe, pentru copii sunt : grisul, zdrentele din ou, galustele de gris, galustele de ficat, galustele de cascaval,

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 1-3 ani  
Ingrediente
  • ou1 bucata
  • unt2 lingurite
Preparare

Se freaca untul sau uleiul cu galbenusul;

Se incorporeaza apoi grisul si albusul batut spuma si putina sare;

Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei creme;

Se ia cu lingurita (sau furculita) din compozitie si se pune in supa care fierbe in clocote mici;

In cazul in care prima galusca se desface, se mai adauga putin gris;

Galustele de gris se fierb 10-15 minute la foc mic si pentru ca acestea sa fie foarte pufoase se adauga la sfarsit in supa 2-3 linguri de apa rece.

Recomandari