Ciorba de loboda
Amatorii de ciorba se vor bucura explozia de verdeata adusa de venirea primaverii, pentru ca acum ciorbele se pot prepara cu verdeturi si zarzavaturi proaspete. Specifica acestui sezon este ciorba de loboda cu gust acrisor, imbogatita cu putin orez. Aspectul tentant dat de loboda rosie, gustul
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarianIngrediente
- ou4 bucati
- sare0
- leustean2 legaturi
- orez1 ceasca
- bors1 l
- loboda10 legaturi
- ceapa verde4 legaturi
Preparare
Se spala toata verdeata (loboda,ceapa si leusteanu), loboda dupa ce este spalata si curatata se pune intr-o oala, se caleste impreuna cu ceapa si vegeta in putin ulei;
Dupa ce sunt calite, se pune apa rece pana acopera oarecum verdeata, se spala orezul si se pune in aceasta oala, se lasa la fiert;
Atunci cand orezul a fiert, se pune borsul, dupa ce a fiert cu borsul se bat ouale se pun in oala si se mai lasa un pic la fiert, se stinge focul si se pune leusteanul;
Cui ii place poate face separat ombleta pe care o pune la sfarsit si dupa preferinte se poate pune si slaninuta afumata;
Aceasta ciorba se mananca si cu un ardei iute, este mai buna rece si cum se spune "ca sa mearga mai bine, se ia un aperitiv - o tuica, palinca etc.
Tips
Citeste si alte retete delicioase de ciorba: Ciorba radauteana .