Mamaliga cu oua, bacon si rosii cherry

Mamaliga cu oua, bacon si rosii cherry

Cu siguranta te-ai saturat de clasicele preparate de la micul-dejun, innabusite in ulei sau prea putin hranitoare, asa ca ne-am gandit sa-ti propunem o reteta diferita. Mamaliga cu oua, bacon si rosii cherry este usor de facut, nu se prepara cu ulei si nu pica greu la stomac.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou8 bucati
  • unt2 linguri
  • sare1 lingurita
  • piper0
  • bacon4 felii
  • malai2 pahare
  • apa8 pahare
  • verdeata1 legatura
  • rosie cherry0 catei
Preparare

Cuptorul se incalzeste la cca. 230 de grade. Feliile de bacon se aseaza pe o tava acoperita cu foaie de copt, si se lasa la cuptor cca. 10 - 12 minute, sau pana cand devin putin crocante. Se scot din cuptor si se taie in bucati egale.

Separat, se pune apa intr-o tigaie, pentru a se incalzi. Se adauga sare dupa care treptat, malaiul, si se amesteca, pana cand acesta compozitia devine omogena. Cat timp mamaliga se raceste, se pune apa la fiert, intr-un vas mai mare. Ouale se sparg si se pun fiecare in cate un pahar, iar cand apa incepe sa fiarba, acestea se pun in apa dupa care se acopera cu un capac. Se lasa la fiert 3 minute. Dupa ce au fiert, se scot cu ajutorul unui polonic si se aseaza pe o tava.

Dupa ce mamaliga s-a racit, se amesteca impreuna cu untul si feliile de bacon, dupa care se portioneaza in 8 boluri. In fiecare bol de mamaliga se face o scobitura in mijloc, in care se va pune cate un ou fiert. Deasupra se pun rosii, verdeata si piper (dupa gust). La final se presara putina sare si se servesc imediat.

Recomandari