Frittata cu dovlecei

Frittata cu dovlecei

Incepeti dimineata italieneste cu o frittata cu dovlecei, hranitoare si savuroasa. Frittata cu dovlecei aromata si gustoasa este una din omletele itatlienesti foarte populare. Frittata cu dovlecei poate fi preparata de cu seara si dimineata se poate incalzi la cuptorul cu microunde, este la fel de

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • ou6 bucati
  • patrunjel2 linguri
  • ulei de masline5 linguri
  • busuioc2 linguri
  • dovlecel500 g
Preparare

Se pune intr-o tigaie, la foc moderat, jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii;

Se lasa cateva minute, dupa care se adauga usturoiul, patrunjelul, busuiocul si semintele de pin. Se mai lasa pe foc cca 5 minute, pana cand dovleceii sunt patrunsi;

Intr-o alta tigaie, se pune restul de ulei, iar cand acesta este incins se pun dovleceii si ouale care au fost batute in prealabil, cu sarea si piperul;

Se lasa la foc mediu pana cand omleta este inchegata, dupa care se intoarce si pe partea cealalta.

Tips

Frittata se poate servi rulata si decorata cu rondele de ceapa, praz sau rosii.

Recomandari