Vinete alla Parmigiana

Vinete alla Parmigiana

Vinetele alla Parmigiana sunt delicii italienesti, pline de aroma si savoare, datorita completarii excelente de parmezan si mozzarella, cu care se remarca italienii. Se stropesc cu ulei de masline inainte de servire.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou1 bucata
  • ulei de masline1 lingurita
  • piper0 dupa gust
  • vinete2 bucati
Preparare

Vinetele, se taie felii de 5 -7 cm grosime, se sareaza si se lasa pana este gata sosul de rosii;

Rosiile, se calesc in ulei de masline, la foc mediu, timp de cateva minute, apoi se adauga putin oregano, se acopera cu un capac si se lasa 20 de min la foc mic ( se condimenteaza dupa gust );

Se iau feliile de vinete, se sterg cu un servetel, se trec prin faina si ou, se calesc in unt pe ambele parti si se aseaza pe un servetel;

Se unge o tava cu unt si se fac turnulete dintr-un rand de vinete, sos de rosii, cascaval. (Important e ca ultimul strat, sa fie de cascaval).

La sfarsit, se pune cate o bucatica de unt pe fiecare turnulet si se dau la cuptor, la temp de 200 C, timp de 20 de minute.

Tips

Se mai pot folosi, intre straturi, frunze proaspete de busuioc. Se stropesc cu ulei de masline inainte de servire.

Recomandari