Tarta rustica cu ardei

Dupa festinul culinar de sarbatori, merge ceva pe cat de usor de facut pe atat de usor pentru stomac. Aceasta tarta cu ardei se poate servi atat calda cat si rece si este ideala pentru o masa satioasa, dar usoara.
Recomandat pentru Evenimente
onomasticaIngrediente
- lapte4 linguri
- margarina clasica100 g
- ou2 bucati
- sare1 praf
- piper0
- cascaval100 g
- nucsoara0
- apa6 linguri
- faina200 g
- ardei verde1 bucata
- telemea200 g
- ardei gogosar1 bucata
- galbenus1 bucata
- ardei rosu2 bucati
Preparare
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.
Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust.
Presaram masa d elucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.
Asezam in mijloc umplutura si radem deasupra cascavalul. Punem cateva fasii de ardei deasupra.
Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca sa nu se desfaca la copt.
Ungem cu galbenusul batut cu lapte si punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Tarta rustica cu ardei de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com