Tarta cu vinete

Tarta cu vinete

Tarta cu vinete pe care v-o propunem astazi se poate face cu vinete si rosii proaspete pe timp de vara, sau cu vinete congelate si rosii din conserva in sezonul de iarna. Este delicioasa in ambele variante asa ca nu ezitati sa o incercati!

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ou3 bucati
  • rosie3 bucati
  • unt100 g
  • vanata2 bucati
  • faina de grau200 g
  • nucsoara0
  • apa plata3 linguri
  • smantana dulce200 ml
Preparare

Cum preparam aluatul:

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, sarea, zaharul, untul si se mixeaza, pana ia consistenta unor biscuiti sfarmati. Se adauga apa treptat si se amesteca din nou cu ajutorul robotului pana ce se leaga un aluat consistent. Aluatul se intinde in forma de cerc sau dreptungi, in functie de tava pe care o veti folosi pentru a coace aceasta tarta.

Foaia de aluat se intinde in tava si se da la frigider 30 minute.

Se porneste cuptorul si intre timp se pregateste umplutura. Vinetele se coc, se lasa la racit, se cojesc si se maruntesc. La fel procedam si cu rosiile. Se da la cuptor tava cu foaia de tarta si se lasa la precopt timp de 20 de minute.

Intr-un bol se bat ouale ca si pentru omleta, se adauga vinetele, rosiile, nucsoara, smantana lichida, busuiocul, sare, piper. Se toarna compozitia in tava peste aluatul de tarta pre-coapta. Se da la cuptor 30-40 minute pana s-a inchegat.

Recomandari