Legume coapte servite cu sos de mustar

Prepara legumele la gratar apoi lasa-le sa se raceasca si serveste-le cu sos de mustar. Reprezinta un bun aperitiv inainte de orice masa. Opteaza pentru acest preparat atunci cand nu ai foarte mult timp la dispozitie sau cand esti lipsita de inspiratie.
Recomandat pentru Evenimente
onomasticaIngrediente
- mustar2 linguri
- sparanghel4 bucati
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline1 lingura
- maioneza clasica200 g
- ardei gras1 bucata
- dovlecel1 bucata
- ghimbir2 linguri
Preparare
Dovlecelul se spala si se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate se taie, pe lungime, in patru parti egale. Sparanghelul se rupe sau se taie in bucati egale. Ardeiul gras se taie in opt felii egale.
Separat, intr-o tigaie, se aseaza feliile de dovlecel, sparanghelul si feliile de ardei gras. Peste ele se pune uleiul de masline si se amesteca. Apoi legumele se aseaza intr-o tigaie tip gril, intr-un singur strat, si se lasa la foc mediu. Se acopera cu un capac si se tin circa 1-2 minute. Se intorc legumele si se mai lasa circa 1-2 minute. Dupa ce s-au copt, se scot din tigaie, se pun intr-un vas, se acopera si se lasa la rece circa 30 de minute.
Intre timp se prepara sosul de mustar. Usturoiul se curata bine si se piseaza iar ghimbirul se curata si se toaca marunt. Intr-un bol de marime medie se amesteca maioneza, mustarul, ghimbirul si usturoiul.
Sosul se serveste alaturi de legume, dupa ce s-au racit.