Fantomite din cartofi

Fantomite din cartofi

Halloweenul este o sarbatoare pe care din ce in ce mai multi copii o asteapta cu nerabdare, iar pentru noi este momentul perfect in care ne putem pune imaginatia la contributie pentru a crea preparate gustoase in fel de fel de prezentari `inspaimantatoare`

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
halloween  
Ingrediente
  • cartof3 bucati
  • ulei de masline50 g
  • sare0 dupa gust
  • ceapa verde3 frunze
  • crema de branza300 g
Preparare

Cartofii se lasa in coaja, se spala bine si se taie pe lungime. Fiecare felie de cartof trebuie sa aiba aproximativ 15 mm grosime (daca sunt foarte mari cartofii se folosesc doar feliile care au coaja pe toata partea de jos). Feliile de cartof obtinute se rotunjesc la un capat cu un cutit astfel incat sa capete forma de fantoma.

In tava de cuptor se intinde o hartie de copt care se unge cu putin ulei de masline, iar pe aceasta se aseaza feliile de cartof, unse si ele pe partea superioara cu putin ulei de masline si presarate cu sare.

Feliile de cartofi se coc la 400 grade timp de aproximativ 30 de minute (cartofii se inteapa cu o furculita si sunt gata cand devin moi).

Dupa ce s-au copt, se lasa la racit si apoi se intinde cu un cutit crema de branza pe toata suprafata acestora intr-un strat cat mai uniform.

Ochii si gurile fantomitelor se realizeaza din frunze de ceapa verde taiate in bucatele mici.

Recomandari