Clatite cu branza, conopida si condimente indiene

Ce zici de un tip de clatite mai exotic? Ti-am pregatit o reteta de clatite cu branza de vaci si conopida, dar a caror gust este un pic diferit datorita condimentelor indiene. Consuma aceste clatite cu o salata verde sau un sos de iaurt.
Ingrediente
- lapte170 ml
- morcov150 g
- ulei de floarea-soarelui0
- sare0 dupa gust
- praf de copt1 lingurita
- conopida170 g
- arpagic2 lingurite
- apa0
- branza de vaci250 g
- faina140 g
- galbenus2 bucati
- albus3 bucati
- seminte de in1 lingurita
- seminte de nigella1 lingurita
- garam masala2 lingurite
Preparare
Pune branza proaspata de vaci intr-o sita si las-o sa se scurga timp de 15 minute.
Pune semintele de in intr-o ceasca, toarna 3 linguri de apa peste ele si lasa-le la inmuiat timp de 5 minute.
Da conopida in clocot timp de 5 minute, scoate-o si tai-o cat mai fin. Da morcovul prin razatoarea mare si marunteste arpagicul.
Pune intr-un bol si amesteca galbenusurile, branza de vaci, laptele si semintele de in.
Intr-un alt bol pune faina, praful de copt, sarea si garam masala iar apoi adauga si semintele de Nigella si amesteca compozitia.
Combina compozitiile din cele doua boluri si adauga conopida, morvovul si arpagicul. Bate albusul de ou si amesteca-l cu aluatul format.
Pune o tigaie din tefal la incins si unge-o cu unt sau ulei.
Pentru a face o clatita foloseste o ceasca pentru a lua cantitatea sufiecienta de aluat, in medie trebuie sa pui aproximativ 3 -4 lingurite.
Lasa clatita sa se coaca 4-5 minute pe o parte, pana devine maronie si se sparg bulele, iar apoi intoarce-o pana si partea cealalta se coace.
Din aceasta compozitie trebuie sa-ti iasa 16 -18 clatite.
Serveste-le calde eventual alaturi de un sos tatichi.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"