Ciuperci umplute cu legume

Ciuperci umplute cu legume

Daca ai pofta de ciuperci umplute la cuptor, nu ai de ce sa iti faci griji daca esti in timpul postului. Poti prepara ciuperci umplute atat pentru vegetarieni, cat si pentru gurmanzi. Lasa-ti imaginatia sa zboare si retetele vor fi nenumarate. Pentru cei care tin post, se poate prepara o reteta de

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii130 kcal
Ingrediente
  • ciuperci500 g
  • morcov1 bucata
  • ulei de masline5 linguri
  • piper0 dupa gust
  • ardei capia1 bucata
Preparare

Se spala ciupercile bine si se curata, taindu-le cozile;

Cozile de la ciuperci se pun intr-un alt vas si se taie marunt;

Se taie marunt ceapa, ardeiul capia, rosiile, morcovul, patrunjelul si se amesteca cu cozile ciupercilor taiate marunt;

Se inabuseste amestecul creat intr-o tigaie de teflon timp de 1-2 minute, cu sarea, piperul si uleiul;

Se condimenteaza interiorul ciupercilor ramase cu sare si piper dupa gust;

Se aranjeaza intr-o tava toate ciupercile cu gaura in sus, tinandu-se cont sa se lase loc intre doua ciuperci astfel incat sa nu se amestece umpluturile acestora;

Ciupercile se umplu cu amestecul de legume preparat;

Se introduce tava cu ciupercile umplute la cuptor;

Se lasa ciupercile la cuptor timp de 10 minute;

Cand se scot de la cuptor se lasa foarte putin sa se raceasca si se presara patrunjel tocat din ce a ramas peste ele;

Se servesc calde.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right