Bulgarasi de conopida

Bulgarasi de conopida

Bulgarasii de conopida pot fi preparati pentru a fi serviti ca aperitiv sau ca garnitura alaturi de alte mancaruri. Se mai pot servi cu sote de ciuperci, cu salata de sfecla rosie sau salata de rosii. Este un preparat ce va primi aprecieri si din partea celor mici.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • morcov500 g
  • ou1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui0
  • unt2 linguri
  • sare0
  • piper0 dupa gust
  • apa minerala0 dupa gust
  • conopida1 bucata
  • faina0
  • delikat0
Preparare

Conopida se spala bine cu apa rece, se desface in floricele si se lasa la scurs

Intr-un vas amestecati bine oul cu faina si diluati cu apa minerala, adaugati o ceasca de ulei, sare, piper si delikat. Veti obtine o compozitie, asemanatoare cu cea pentru clatite.

Fiecare buchetel de conopida se trece prin aceasta compozitie si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins. Apoi se scot si se aranjeaza intr-in vas buchetelele, iar deasupra presarati cascaval ras si patrunjel taiat fin.

Pentru sote: se caleste ceapa taiata foarte marunt. Morcovii se fierb si se taie rondele. Se aduga apoi peste ceapa calita. Se amesteca, adaugandu-se sare, piper, delikat si patrunjel, dupa gust. Se ia de pe foc, se amesteca cu putin unt apoi se asaza pe farfurie alaturi de bulgarasii de conopida.

Tips

Bulgarasii de conopida se mai pot servi cu sote de ciuperci, cu salata de sfecla rosie sau salata de rosii.

Recomandari