Antipasto din legume

Antipasto din legume

Aceste legume gratinate pot fi servite calde ca o garnitura sau reci ca aperitiv. Se servesc cu parmezan ras deasupra pentru un plus de aroma si savoare. Sunt ideale pentru mesele din perioada posturilor de peste an.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii172 kcal
Ingrediente
  • rosie3 bucati
  • vanata1 bucata
  • usturoi uscat1 catel
  • ulei de masline4 linguri
  • oregano0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • dovlecel2 bucati
  • parmezan30 g
  • otet3 linguri
Preparare

Se preincalzeste cuptorul la 250 grade C. Se curata catelul de usturoi si se toaca marunt. Intr-un vas mic, se amesteca uleiul, otetul, usturoiul cu oregano, sare si piper.

Se spala vanata si se taie in rondele groase de 5 mm. Acestea se intind una langa alta pe o tava acoperita cu o folie de aluminiu si se ung cu amestecul de mai sus. Se pun la cuptor, la aproximativ 10 cm distanta de sursa de caldura, si se coc cate 4 minute pe fiecare parte, pana ce devin maronii si se inmoaie. Dupa ce au fost intoarse, se ung din nou cu amestecul de ulei.

Intre timp, se spala dovleceii, rosiile si ardeiul. Dovleceii se taie pe lung, in felii subtiri. Ardeiul se taie in doua, se scot cotorul cu samburii si peretii albi despartitori, apoi se taie in fasii late de 2,5 cm. Rosiile se taie rondele de 2 cm.

Vanata coapta se pastreaza la cald. Se asaza feliile de dovleci, rosiile si fasiile de ardei in tava, se ung si se tin la cuptor cate 3 minute pe fiecare parte. Cand se intorc de pe o parte pe cealalta, se ung din nou.

Legumele, inclusiv rondelele de vanata coapta, se aranjeaza pe 4 farfurii si se stropesc cu restul de amestec de ulei. Pe deasupra se presara parmezan ras si se servesc imediat.

Recomandari