Tempura
Va oferim o reteta de tempura, aurii si crocante, un fel de mancare japoneza clasica. Aceste tempura japoneze se fac dintr-un cocktail aromat si gustos de legume si se pot face chiar fara ou. In acest caz vegetarienii vor adauga in compozitia de tempura mai multa faina pentru a le lega.
Ingrediente
- cartof1 bucata
- ceapa alba1 bucata
- morcov1 bucata
- ou2 bucati
- ardei gras1 bucata
- vinete1 jumatate
- faina0 dupa gust
Preparare
Se curata legumele si se taie in feliute subtiri, julienne, se adauga 2 oua, sare, piper si faina cat cuprinde (cateva linguri), pentru a fi un aluat care sa nu curga;
Se ia cate o lingura din compozitie si se prajeste in uleiul incins cateva minute pe ambele parti.
Tips
Se servesc cu sos soia alaturi de snitel sau pui prajit.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
O zi... din viata mea
- person
"viata este o gluma si toate lucrurile o demonstreaza!!!"