Shaorma

Shaorma

Daca exista un fel de mancare de care poti deveni dependent, atunci sigur shaorma este cea mai populara. Gustoasa si hranitoare, cu arome fel de fel si picanta shaorma este irezistibila. Copiii si adultii opteaza pentru shaorma oricand, bucura-ti familia cu o shaorma gustoasa.

Specificarab
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii500 kcal
Ingrediente
  • cartof4 bucati
  • ketchup0 dupa gust
  • usturoi uscat3 catei
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • gogosar murat1 bucata
  • castravete acru3 bucati
  • maioneza0 dupa gust
  • lipie4 bucati
  • piept pui1 bucata
Preparare

Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc;

Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins;

Intre timp, pana se prajesc cartofii si pana se rumeneste pieptul de pui, se face sosul: se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie);

Se taie castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri. Dupa ce pieptul de pui este gata, se lasa 5 minute sa se raceasca si apoi se sareaza si se taie in feliute mici;

Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati;

Se ruleaza ca pe o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece, ca e buna oricum.

Tips

Se poate folosi carne de pui, vita, porc sau oaie.

Recomandari