Tocanita de fructe de mare

Tocanita de fructe de mare

Pentru o cina romantica sau pentru iubitorii produselor marii, tocanita de fructe de mare va fi o alegere reusita. Aceasta combinatie inedita amestecata cu ierburi aromate si usturoi, va face din tocanita de fructe de mare un preparat de succes… Retele exotice cu fructe de mare si ierburi

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii340 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • marar1 legatura
  • usturoi uscat1 capatana
  • ulei de masline1 lingura
  • chimen1 lingurita
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se decongeleaza fructele de mare si stridiile, daca este cazul;

Se spala bine fructele de mare si stridiile;

Se amesteca 2 cani de apa si 3 linguri de sare intr-un bol mare;

Se scufunda fructele de mare si stridiile in apa cu sare timp de 15 minute, se scurg si se repeta operatia de 2 ori;

Se curata ceapa si usturoiul, ceapa se taie julien iar usturoiul se piseaza;

Se caleste ceapa si usturoiul in ulei fierbinte;

Se adauga chimenul macinat si piperul si se caleste 1 minut;

Se adauga rosiile, supa, putina sare si sofranul, si se da in clocot;

Se adauga fructele de mare si stridiile, se mai da un clocot, apoi se reduce focul si se fierbe acoperit, cam 5 minute;

Se garniseste cu patrunjel si marar si se serveste cu cuscus fierbinte.

Recomandari