Rosii umplute cu ficatei
Rosiile umplute cu ficatei sunt excelente pentru zilele de sarbatoare. Acest aperitiv de rosii umplute cu ficatei este la indemana oricui, usor de preparat, are ingrediente ieftine si usor de gasit. Se servesc cu smantana.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- ou2 bucati
- rosie12 bucati
- unt2 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- smantana2 linguri
- ficatei pasare250 g
- chifla3 bucati
Preparare
Rosiile se spala, li se taie capacelele, se scobesc de miez;
Ficatul se taie in bucati si se prajeste in unt;
Se dau prin masina de tocat, impreuna cu chiflele muiate in lapte si stoarse;
Ceapa se prajeste in untul ramas de la ficat si se adauga in ficatul tocat;
Se adauga galbenusurile, albusurile facute spuma, untul proaspat, sare, piper;
Rosiile se umplu cu aceasta compozitie si se dau la cuptor, la foc potrivit;
Miezul de rosii se fierbe, se trece prin sita se condimenteaza si se toarna peste rosii.
Tips
Se servesc cu smantana.