Pui afumat cu varza si chilli
Un mix ingenios de alimente intr-un aperitiv savuros. Un aperitiv de zile mari, puiul afumat in combinatie cu salata verde si ghimbir va spori savoarea mesei de sarbatori! Puil afumat cu varza si chilli se serveste rece alaturi de supe fierbinti.
Recomandat pentru Evenimente
revelionIngrediente
- alune24 bucati
- ardei iute6 bucati
- varza alba6 foi
- ulei de masline2 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- masline negre24 bucati
- carne de pui1 bucata
- chilli0 dupa gust
- zeama de lamaie0 dupa gust
Preparare
Puiul afumat taiat in bucati se pune intr-un castron si se amesteca bine cu zeama de lamiae, sare si piper.
Se toaca marunt ardeii verzi iuti si se pun peste pui, impreuna cu maslinele taiate in doua, fara sambure, alunele taiate si ele in jumatati.
Se adauga uleiul de masline, sosul de chilli si amestecul se da 30 min la rece, in frigider.
Din foile de varza alba se aleg cele mai curbate si se formeaza un fel de castronase in care se pun cate 2 linguri din amestecul din castron, iar foile se inteapa cu cate un bat de frigaruie.
Tips
Se serveste rece alaturi de supe fierbinti.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"pentru un stil in trend, dar adaptat fizionomiei dvs,stilului dvs de viata si personalitatii dvs!"