Pui afumat cu varza si chilli

Pui afumat cu varza si chilli

Un mix ingenios de alimente intr-un aperitiv savuros. Un aperitiv de zile mari, puiul afumat in combinatie cu salata verde si ghimbir va spori savoarea mesei de sarbatori! Puil afumat cu varza si chilli se serveste rece alaturi de supe fierbinti.

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
revelion  
Ingrediente
  • alune24 bucati
  • ardei iute6 bucati
  • varza alba6 foi
  • ulei de masline2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • masline negre24 bucati
  • carne de pui1 bucata
  • chilli0 dupa gust
  • zeama de lamaie0 dupa gust
Preparare

Puiul afumat taiat in bucati se pune intr-un castron si se amesteca bine cu zeama de lamiae, sare si piper.

Se toaca marunt ardeii verzi iuti si se pun peste pui, impreuna cu maslinele taiate in doua, fara sambure, alunele taiate si ele in jumatati.

Se adauga uleiul de masline, sosul de chilli si amestecul se da 30 min la rece, in frigider.

Din foile de varza alba se aleg cele mai curbate si se formeaza un fel de castronase in care se pun cate 2 linguri din amestecul din castron, iar foile se inteapa cu cate un bat de frigaruie.

Tips

Se serveste rece alaturi de supe fierbinti.

Recomandari