Midii in sos de vin

Midii in sos de vin

Iata o reteta apetisanta si tentanta de midii in sos de vin perfecta pentru mesele festive si mai ales pentru o seara reusita in doi. Aceste midii in sos de vin sun hranitoare si revigorante si va vor deschide apetitul, in toate directiile.

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • patrunjel2 linguri
  • unt100 g
  • vin alb400 ml
  • usturoi uscat4 catei
  • ulei de masline4 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • verdeata1 legatura
  • vermut50 ml
  • supa de peste400 ml
  • midii3 kg
Preparare

Se spala midiile sub jet de apa rece, se freaca bine cu o perie si se indeparteaza franjurile care ies din fiecare scoica. Se arunca midiile care sunt deja deschise;


Se curata si se toaca cepele si 2 catei usturoi, apoi se calesc in 1 lingura ulei;

Se adauga midiile. Se toarna deasupra vermut, vin si supa de peste. Se presara patrunjel si se acopera vasul cu un capac. Se lasa sa dea in fiert si se fierb midiile cca 7-8 minute;

Se freaca bine untul cu usturoi pisat si verdeata. Midiile se scot cu o spumiera. Cele care nu s-au deschis la fiert se arunca.

Tips

Midiile bune se repartizeaza in farfurii, se pune putina zeama de la fiert, si se servesc cu paine prajita unsa cu crema de unt si verdeata.

Recomandari