Coltunasi chinezesti

Coltunasi chinezesti

Coltunasii reprezinta un preparat foarte raspandit atat in China si Japonia, dar si in afara continentului asiatic, in special in America de Nord. Acestia se pot umple atat cu legume, dar si cu carne tocata de porc, berbec, vaca, crevete si peste si se servesc impreuna cu sos traditional chinezesc.

Specificchinezesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii66 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  
Ingrediente
  • zahar1 lingurita
  • ceapa alba1 lingura
  • morcov3 bucati
  • ou1 bucata
  • varza alba230 g
  • usturoi uscat1 lingura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ghimbir1 lingurita
  • sos de soia1 lingura
  • ulei de susan1 lingura
  • otet60 ml
  • ceapa verde1 legatura
  • carne tocata500 g
  • aluat0
  • vin de orez2 linguri
Preparare

Cum prepaprati umplutura: Amestecati toate ingredientele intr-un vas, cu exceptia aluatului si tineti-le la frigider 20 - 30 de minute pentru a se imbina aromele si pentru a impacheta usor coltunasii.

Luati o foaie de aluat si puneti in mijloc o lingurita de umplutura inauntru, apoi stergeti marginile cu putina apa.

Apasati pe margini pentu a fi siguri ca se lipesc. Pentru un aspect deosebit, ondulati marginile coltunasilor.

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si adaugati si putin ulei de susan, apoi introduceti cativa coltunasi in tigaie si lasati-i sa se rumeneasca.

Dupa ce s-au maronit putin, adaugati jumatate de cana cu apa in tigaie, micsorati focul si lasati la inabusit. Puteti adauga mai multa apa in caz ca e necesar sau daca coltunasii nu sunt inca gata. Tineti coltunasii pe foc 10-13 minute.

Cum prepaprati sosul: Amestecati toate ingredientele intr-un bol si asezonati dupa propriul gust. Serviti sosul impreuna cu coltunasii!

Tips

Vezi si reteta traditionala romaneasca de a prepara coltunasi deliciosi

Recomandari