Cartofi rulati in bacon

Un aperitiv foarte gustos pentru o masa festiva de 1 Martie, cartofii rulati in bacon se pot servi atat prietenilor cat si unor invitati mai pretentiosi. Pune cate o jumatate de lingura de smantana rece peste fiecare rulou de bacon.
Ingrediente
- cartof2
- ulei de masline8 lingurite
- rozmarin0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- bacon8 felii
- smantana4 linguri
Preparare
Spala cartofii, curata-i de coaja, taie-i in sferturi pe lung si pune-i la fiert in apa cu sare circa 7-8 minute, pana sunt semifierti.
Intr-un castron pune uleiul de masline, rozmarin tocat, sare, piper, amesteca-le bine si tavaleste cartofii in acest amestec
Infasoara fiecare sfert de cartof intr-o felie de bacon, inteap-o cu o scobitoare sa nu se desprinda si pune-o intr-o tava de cuptor. Procedeaza la fel cu restul de cartofi.
Da tava la cuptor 10 minute pana se rumenesc.
Tips
Pune cate o jumatate de lingura de smantana rece peste fiecare rulou de bacon.