Carpaccio de somon

Carpaccio de somon

Carpaccio de somon este o delicatesa frantuzeasca, rafinata si eleganta. Acest carpaccio de somon este o optiune pentru gurmanzi dar nu numai, pentru ca in afara de gustul excelent este sanatos si nu are calorii foarte multe. In plus, carpaccio de somon este plin de vitamine si minerale.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • lamaie2 bucati
  • somon2 kg
  • marar0 dupa gust
  • ulei de masline1 pahar
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se detaseaza fileurile, se trage delicat pielea dinspre coada spre cap, pentru marirea aderentei, se moaie degetele in sare;

Se scot ultimele oase cu o penseta, se pun fileurile la congelator 20 min, pentru a facilita taierea ulterioara in felii;

Se scoate, se taie in felii cat se poate de subtiri , daca se poate stravezii;

Se pun feliile intr-un platou uns cu ulei, se toarna restul de ulei deasupra, putina sare, piperul, zeama de lamiie;

Se presara cu mararul tocat, se acopera cu folie de plastic si se da la rece 2 ore.

Recomandari