Miel cu lamaie si menta

Miel cu lamaie si menta

Frigerea la gratar este un procedeu bland, care ne scapa de neplacerile prajitului in grasime, furnizandu-ne mereu cate o savoare noua, asa cum se intampla daca preparam un gratar de miel cu lamaie si menta. Acest miel cu lamaie si menta va aduce cate ceva din savoarea si placerile orientale.

Specificturcesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii500 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • lamaie1 bucata
  • usturoi uscat1 capatana
  • ulei de masline2 linguri
  • menta3 fire
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • carne de miel4 bucati
Preparare

Se spala lamaia cu apa fierbimte si se stoarce coaja;

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt;

Se spala un fir de menta, se scutura, se rup frunzulitele si se toaca marunt. Se amesteca totul cu uleiul de masline si se pipereaza;

Se unge carnea cu sosul preparat inainte si se lasa sa stea intr-un vas, la rece de cateva ore pana la toata noaptea;

Se lasa sa se scurga carnea si se pune la fript pe gratar 15 minute, stropindu-se din cand in cand cu sos si intorcandu-se pe toate partile, cand este aproape gata se sareaza;

Se spala restul de fire de menta si se folosesc frunzulitele pentru a orna bucatile de gratar.

Tips

Se servesc fierbinti cu rosii fripte la gratar si felii de paine neagra sau graham.

Recomandari