Ardei copti cu sardele si masline

Ardei copti cu sardele si masline

De sute de ani pestele este mancarea aristocratilor, adica a cunoscatorilor iar acesti ardei copti cu sardele si masline sunt un regal pe masura. Retetele de preparate de peste sunt nenumarate si pentru gospodine foarte indemanatice, dar si pentru incepatoare.

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • sardine8 fileuri
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • usturoi uscat2 catei
  • rozmarin1 fir
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • masline negre20 bucati
  • ardei capia4 bucati
Preparare

Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal;

Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele;

Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un
varf de cutit);

Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante;

Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele;

Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou putin. Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se serveste la masa caldut.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Resveratrol si inima
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere