Tarta cu dovlecei si branza de capra

Tarta cu dovlecei si branza de capra

O tarta foarte simplu de preparat, minunata la gust si ideala de consumat atat ca mic dejun cat si la cina. Dulceata dovlecelului este minunata alaturi de branza de capra. O combinatie de zile mari pe care o vei prepara cu siguranta iar si iar. Pofta buna!

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • branza mozzarella125 g
  • ceapa alba1 bucata
  • ou2 bucati
  • ulei de masline2 linguri
  • dovlecel3 bucati
  • aluat frantuzesc1 foaie
  • branza de capra200 g
Preparare

Aluatul frantuzesc se lasa la decongelat in voie - este ideal sa-l scoateti din congelator de cu seara.
Spala dovleceii si sterge-i bine. Curata ceapa si tai-o solzisori. Se caleste ceapa in 2 linguri de ulei de masline si se adauga dovleceii taiati felii subtiri, putina sare, piper si se lasa 10 minute pana se inmoaie bine dovleceii.

Intre timp rade brinza de capra pe razatoarea mare si taie mozzarella cubulete. Pregateste tava pentru copt. Tapeteaz-o cu hartie de copt si pune foaia de aluat frantuzesc fara sa o intinzi in niciun fel. Trebuie doar sa o intepi din loc in loc.
Intr-un bol pune cele doua oua si branzeturile, apoi dovleceii. Se amesteca totul pana se omogenizeaza. Se toarna acest amestec peste foaia de aluat si se niveleaza apoi se da la cuptor pentru 30- 40 de minute pana se rumeneste.

Recomandari