Smochine cu gorgonzola si vin

Smochine cu gorgonzola si vin

Va oferim o reteta dementiala pentru o cina romantica, de sf. Valentin sub forma unor smochine cu gorgonzola si vin. Aceste smochine cu gorgonzola si vin sunt o reteta inedita de ingrediente care mai de care mai afrodisiace si mai savuroase.

Specificitalian
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • miere60 ml
  • smochine0 dupa gust
  • ulei de masline2 lingurite
  • branza gorgonzola1 cana
Preparare

Se spala bine smochinele si se elimina coditele. Se cufunda fiecare smochina in uleiul de masline, apoi se face o taietura destul de adanca, cu o lungime de circa 1 cm in partea de sus a fructului, apoi inca una perpendicular pe prima, astfel incat sa obtinem un X;

Se umple fiecare smochina cu cate o lingurita de gorgonzola si apoi se pun in cuptorul incins pentru 10 minute, pana se rumenesc;

Se asterne pe farfurii un strat de miere peste care vor domni ispititoare smochinele si se orneaza cu frunze de rozmarin si gorgonzola.

Tips

Aceste smochine cu gorgonzola si vin se servesc imediat, insotite de un pahar de vin condimentat.

Recomandari