Rulouri cu vinete

Rulourile cu vinete sunt un aperitiv inedit care in mod sigur ii va incanta atat pe cei dragi, cat si pe cei invitati la masa. Sunt simplu si rapid de facut, gustoase si nu contin multe calorii. Pot fi o alegere potrivita in orice zi.
Ingrediente
- patrunjel2 linguri
- ulei de masline2 linguri
- paine4 felii
- vinete2 bucati
- branza ricotta1 bucata
- parmezan200 g
- sare grunjoasa1 lingura
Preparare
Vinetele se spala si se taie in felii egale. Cu ajutorul unei strecuratori se presara sarea peste fiecare felie in parte; apoi se iau feliile de vinete, se pun in strecuratoare, se asaza o farfurie deasupra lor si se tin putin sub apa (cca.30 de minute).
Dupa ce se scot din strecuratoate, feliile de vinete se sterg usor cu un prosop de hartie pentru a inlatura umezeala in exces.
Separat se pune o tigaie la incins (de preferat tip gril) apoi feliile de vinete se lasa cca. 2-3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni putin.
Feliile de vinete se asaza apoi intr-o tava de copt, care a fost acoperita cu hartie speciala de copt, apoi se lasa la cuptor la cca. 170 de grade.
Separat, intr-un bol de marime medie, se amesteca branza ricotta, parmezanul, patrunjelul tocat marunt, miezul de la feliile de paine, faramitat, si o lingura de ulei de masline. Ingredientele se amesteca pana ce se omogenizeaza.
La baza fiecarei felii de vinete se pun circa 2 -3 lingurite din compozitie apoi se ruleaza cu grija. Rulourile se ung cu uleiul de masline ramas apoi se lasa la cuptor cca. 10 minute, sau pana cand compozitia este suficient de calda.