Gnochi italian

Cea mai tare branza cunoscuta, este fabricata in Italia si se numeste Parmiggiano reggiano, adica "parmezan". Aceasta branza de esenta tare se afla la baza multor retete din bucataria italiana, una din acestea este gnochi italian.
Recomandat pentru Evenimente
revelionIngrediente
- lapte500 ml
- ou6 bucati
- unt125 g
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- parmezan60 g
- faina250 g
Preparare
Se pun intr-o cratita parmezanul ras, untul,sarea, piperul, laptele si se amesteca totul pe foc pana dau in fiert;
Se adauga faina turnata in ploaie si se amesteca pana se desfac toate cocoloasele;
Se ia vasul de pe foc si cand compozitia s-a racit pe jumatate, se amesteca cu ouale batand bine;
Din acest aluat se formeaza bulgarasi mici care se pun in apa clocotita si cand se ridica deasupra se scot, se trec prin unt topit si se presara cu parmezan.