Galuste din orez si cascaval

Galuste din orez si cascaval

Sunt foarte gustoase ca garnitura la friptura. Sau pur si simplu consumate alaturi de un sote gratinat de legume. In orice varianta, gustul lor inconfundabil face furori. Se servesc alaturi de friptura de porc sau sote de legume.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
ziua copilului  
Ingrediente
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • usturoi uscat4 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet0 dupa gust
  • cascaval100 g
  • orez300 g
  • pasta de tomate2 linguri
  • usturoi granulat1 praf
Preparare

Orezul se pune la fiert in apa, alaturi de pasta de tomate, sare si piper, pana scade apa si orezul este moale.

Cascavalul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu orezul fiert si cu praful de uasturoi granulat.

Dupa ce s-a racit complet orezul, se umezeste mana cu apa rece si se formeaza mici galuste rotunde, care se tavalesc prin pesmet.

Se pun la prajit aceste galuste, in ulei foarte incins, pana se rumenesc.

Tips

Se servesc alaturi de friptura de porc sau sote de legume.

Recomandari