Cosulete cu parmezan

Cu putina fantezie se poate prepara orice, iar aceste cosulete din parmezan va vor solicita putin indemanarea dar vor fi niste aperitive excelente. Puteti prepara cosulete din parmezan pentru o masa speciala, in timp ce aveti felul celalalt in cuptor sau pe foc.
Ingrediente
- rosie2 bucati
- ulei de masline6 linguri
- otet balsamic3 linguri
- busuioc8 fire
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- ardei gras2 bucati
- dovlecel2 bucati
- parmezan200 g
Preparare
Se preincalzeste cuptorul la temperatura maxima si se curata si se spala ardeii, rosiile si dovleceii;
Intr-o tava de copt, se pun dovlecei taiati felii, 2 bucati ardei gras, taiat bucati si rosiile mici, taiate pe jumatate;
Se stropesc legumele cu 3 linguri ulei de masline si un praf de sare si piper si si se coace la temperatura potrivita timp de 8 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie;
Se unge cu ulei o tava pentru copt si se aseaza cu lingura 200g parmezan ras, in forma de patru cercuri plate, cu diametrul de 10cm;
Se da la cuptor si se lasa pana se rumenesc, apoi se scot cu ajutorul unei palete;
Se pune fiecare cerc intr- forma rotunda, pentru a-l modela. Se lasa sa se raceasca si se scot cu grija;
Se umplu cosuletele astfel rezultate cu legumele coapte;
Inainte de a le servi, se amesteca 3 linguri otet balsamic cu 3 linguri ulei de masline si se stropesc legumele cu acest amestec.
Tips
Se orneaza cu frunze de busuioc.