Cel mai simplu bulz. Este delicios!

Cel mai simplu bulz. Este delicios!

Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.

Specific
Timp preparare
Portii
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • unt100 g
  • branza burduf1 cub
  • mamaliga1 intreg
Preparare

Imparte mamaliga, dupa ce s-a racit in bile cat pumnul de mari.Rade branzeturile si amesteca-le formeaza bilute de marimea unei mingi de pimpong.

Intinde bilele de mamaliga si inveleste cu acestea cate o mingie de branza. Modeleaza apoi mingia astfel incat sa fie perfect rotunda si branza sa nu iasa din aceasta.

Pune bilele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adauga deasupra fiecareia o bucata de unt.
Lasa bulzul la cuptor timp de 10 minute, sau pana cand se rumeneste. Daca ai posibilitatea poti prepara bulzul pe gratar. Va iesi mult mai gustos.


Recomandari