Castraveti cu urda

Castraveti cu urda

Un aperitiv foarte gustos, potrivit pentru aceasta perioada de detoxifiere de dupa sarbatori, castravetii cu urda arata spectaculos, cu putina migala. Se servesc combinate, painea fierbinte si castravetele foarte rece.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • castravete verde1 bucata
  • marar0 dupa gust
  • ulei de masline100 ml
  • busuioc0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • paine8 bucati
  • urda oaie300 g
Preparare

Castravetii se spala, li se taie varfurile apoi se taie in bucati de 10 cm inaltime, iar coaja li se indeparteaza partial, cu ajutorul unui cutit ascutit.

Fiecare bucata de castravete se scobeste in interior, cu ajutorul unei lingurite cu o latura ascutita (de curatat), lasandu-se doar marginile si baza.

Urda se freaca foarte bine cu piper si cu ulei de masline, cat se se inmoai eputin, iar apoi cu ea se umplu bucatile de castravete.

Feliile de toast se prajesc in toaster si apoi se ung cu putina urda, pentru aderenta.

Se pune cate o bucata de castravete umplut pe cate o felie de toast si castravetele se orneaza cu busuioc si marar.

Tips

Se servesc combinate, painea fierbinte si castravetele foarte rece.

Recomandari