Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Poate ca te-ai obisnuit ca briosele sa fie dulci insa briosele aperitiv sunt o modalitate delicioasa si inedita de a incepe o masa. Le poti servi ca atare la micul dejun alaturi de un pahar de iaurt sau o salata verde.
Ingrediente
- lapte200 ml
- ou2 bucati
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- chimen1 lingura
- sare0 dupa gust
- praf de copt1 plic
- cascaval200 g
- faina200 g
Preparare
Se bat ouale cu laptele si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi trei sferturi din cantitatea de seminte de chimen si cascavalul razuit. Se amesteca toate pana se omogenizeaza.
Se ung formele de briosa cu putin ulei iar in ele se toarna compozitia cat sa le umple pe trei sferturi. Deasupra se mai presara cateva seminte de chimen. Din compozitia de mai sus vor iesi 12 briose.
Se dau la cuptor la foc iute in primele 10 minute apoi se da focul la mediu si se mai lasa putin pana se rumenesc.