Branza la cuptor, cu ardei copt si masline

Amintirile unei vacante pe meleagurile grecesti ne insotesc tot anul, iar o amintire culinara de genul branza la cuptor, cu ardei copt si masline este bine venita. Aceasta branza la cuptor, cu ardei copt si masline aduce un pic din caldura si savoarea Greciei.
Ingrediente
- branza feta250 g
- ulei de masline2 linguri
- cimbru2 g
- piper1 g
- masline negre10 bucati
- ardei capia copt100 g
Preparare
Se preincalzeste cuptorul la temperatura medie;
Se taie branza in 4 felii si se repartizeaza in 4 farfurii rezistente la foc, se presara cimbrul si piperul peste branza;
Se amesteca ardeiul copt, maslinele tocate si uleiul intr-un castronas, dupa care se pune mixtura peste branza, se pune branza la cuptor aprox. 5 minute, pana cand marginile au devenit galbene.
Tips
Pentru servirea acestei branze folosim felii de lamiie, felii de paine prajita si patrunjel verde tocat proaspat.