Retete cu specific romanesc

Zacusa rapida si super-delicioasa!
Este momentul sa te pregatesti pentru iarna! Toamna isi intra deja in drepturi, iar camara ta abia asteapta sa fie umpluta. Zacusca nu trebuie sa lipseasca de pe mesele gospodinelor desavarsite, asa ca venim in ajutorul tau cu reteta rapida si super-delicioasa.

Cozonac cu cacao, ciocolata si stafide
Nicio masa de sarbatoare nu este completa fara cozonacul rumen, pufos si aromat. Pregateste chiar tu in casa cozonacii si te vei bucura de mireasma si gustul copilariei, din nou in casa ta. Pofta buna!

Drob de miel in prapur
Drobul este un preparat traditional pe masa de Paste insa il poti pregati in diverse forme. Iata o reteta delicioasa de minidrob de miel in prapur. Ve fi mai aspectuos si mai usor de mancat in aceasta forma. Pofta buna!

Pasca "Ousor"
O simpla reteta de pasca, insa cu un element ce o face deosebita, o jumatate de piersica din compot ce ii va da aspectul unui ou ochi. Indiferent cum vreti sa o numiti e foarte gustoasa, are multa umplutura si pe masa de Pasti va arata tare frumos!

Gogosi de post
Gogosile de post sunt categoric cele mai bune gogosi pe care le-am mancat vreodata! Cu atat mai mult cu cat mirosul ce mi-a invadat casa si sufletul mi-a amintit de bunica, de dragostea ei nemarginita ....

Papara cu ardei
Astazi am pentru voi o reteta draga, o papara cu ardei, facuta cu ardei capia proaspat culesi si cu oua de tara de la gaini ce alearga fericite prin curte. Am trisat putin si le-am asezonat cu chilli si verdeturi italiene, dar asta nu a facut decat sa dea un plus de gust si de aroma.

Dulceata de afine
Dulceata de afine este o minunatie pe care trebuie sa o incerci. Se pregateste simplu si, peste iarna, va fi un deliciu pentru toata familia. Este ideala pentru clatite, papanasi si alte deserturi. Pofta buna!

Maioneza de post
Iata o reteta de maioneza de post, ideala pentru a fi folosita la prepararea diferitelor mancaruri sau salate. De acum nu mai trebuie sa iti faci griji ca nu poti folosi maioneza, fara a incalca postul Pastelui. Este simplu si rapid de facut!

Salata de orez cu legume fierte
Salata de orez se pregateste usor si este foarte sanatoasa. Se poate servi calda sau rece, in post sau intr-un regim normal dar, in orice varianta ati prefera, va sugeram sa o consumati cu sosul recomandat de noi.

Smantana de post
In perioada postului laptele de vaca se poate inlocui cu cel de soia, care poate fi folosit pentru a prepara smantana de post. Aceasta smanatana poate fi folosita la diferite preparate, fara a se simti diferenta fata de cea adevarata.

Clatite de post cu halva
Daca iubiti clatitele, atunci cu siguranta va va placea aceasta reteta delicioasa de clatite cu halva. Va vor face zilele de post mult mai delicioase. Unde mai pui ca halvaua este si consistenta si foarte hranitoare!

Placinta cu mere si sos de rosii
Placinta cu mere este unul dintre cele mai populare deserturi, fiind potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici, la onomastica sau in zilele de post. Sucul de rosii da un colorit aparte blatului de placinta, pastrand acelasi gust delicios.

Sirop din must de struguri
Daca vreti sa va bucurati de gustul mustului chiar si dupa ce sezonul acestuia a trecut, va invitam sa pregatiti un sirop din must pe care il puteti conserva si consuma chiar si peste cateva luni. Absolut delicios!

Mancare de orez cu prune uscate
Orezul cu prune uscate este una dintre retetele traditionale preparate de bunicile noastre in zilele de post, insa poate fi consumata in orice alta zi din an. Partea buna este ca prunele uscate se gasesc in orice anotimp si sunt foarte gustoase, mai ales cele fara samburi, uscate fara fum.

Tarta cu prune si caramel
Vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Tarta cu prune si caramel este ideala in orice moment al zilei. Relativ usor de preparat, tarta va deveni cu siguranta desertul preferat chiar si al celor mai mofturosi din familie.

Dulceata de dovlecei
Este o dulceata inedita, pe care sigur nu o vei gasi in alta parte. Practic, savoarea dulcetii este data de lamaie si zaharul vanilat, iar gustul aminteste putin de ananas. Pentru a o prepara aveti nevoie de unul sau doi dovlecei batrani, cei tineri nu fac dulceata la fel de buna.

Reteta traditionala veche: `Pute cu mac`
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Tarta cu gutui in sirop de zahar
Gutuile nu sunt preferate de toata lumea, dar atunci cand sunt caramelizate, sau sub forma de dulceata, aproape nimeni nu le poate rezista. Surprinde-i pe cei dragi cu o reteta delicioasa de tarta cu gutuil in sirop de zahar si vanilie.

Mancare de pere
De la bunicile noastre am invatat ca se poate prepara o mancare gustoasa din cele mai neasteptate ingrediente, iar rezultatul este de cel mai multe ori delicios, dar mai ales sanatos. Renunta la mancarurile tip fast-food si prepara retete din ingrediente culese chiar de tine din gradina bunicii.

Placinta de branza fiarta in lapte
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta Contesei Ilona
Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Inghetata de prune
Vara este anotimpul in care suntem dornici sa incercam preparate gustoase, simple si cat mai racoritoare. Si ce poate fi mai bun decat o inghetata preparata in casa, cu fructe de sezon? Va recomandam inghetata cu prune: un deliciu atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari!

Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Placinta Domnitei Pia
Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Tocanita de ardei copti si vinete
In perioadele de post, atentia noastra se indreapta catre legume. Fie ca folosesti legume proaspete sau congelate, aceasta tocanita este la fel de savuroasa. In plus este foarte sanatos sa mai renuntam din cand in cand la carne, nu?

Piept de pui Von Brukenthal
Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Smoothie de coacaze
Doresti sa servesti ceva gustos si racoritor intr-o zi calduroasa de vara, dar nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie? Iata o reteta de smoothie de coacaze, simplu si rapid de facut, numai bun de servit la orice ora din zi.

Reteta moldoveneasca: Dresala (Sarbusca)
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Salata pentru copii - fata de clovn
Iata un mod distractiv si placut prin care sa-i faci pe cei mici sa manance sanatos. Prepara o salata `vesela` iar micutii tai in mod sigur vor fi entuziasmati. Aceasta salata este ideala si pentru zile de nastere sau onomastici.

Mancare de dovlecei cu ardei verde
Dovleceii se gasesc pe tot parcursul anului dar luna iunie este cea mai buna pentru dovleceii romanesti crescuti in gradina. Prepara o reteta rapida, simpla si gustoasa cu dovlecei si legume de sezon.

Reteta olteneasca: Gulii umplute Steaua Dunarii
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Tochitura ardeleneasca
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Tochitura ardeleneasca a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, Jud. Cluj (Ardeal).

Salata de oua cu leurda
Daca v-au mai ramas oua de la masa de Paste, avem pentru voi o reteta gustoasa si aromata, de primavara. Salata de oua cu leurda si ceapa verde este savuroasa si usoara, perfecta pentru dieta de dupa sarbatori.

Pasca rapida fara aluat
Vreti sa faceti o pasca, dar va sperie timpul pe care trebuie sa-l acordati? Cu siguranta o sa va indragostiti de reteta asta, e cea mai rapida si totodata cea mai gustoasa pasca pe care am mancat-o vreodata!

Reteta banateana: Stufat de miel la tigaie
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Stufat de miel la tigaie a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat).

Somon pe pat de orez salbatic
Astazi iti propunem o reteta deosebita pentru ziua de Florii, somon pe pat de orez salbatic! Somonul este foarte hranitor si poate fi servit oricand, in plus, alaturi de orezul salbatic in mod sigur va face deliciul mesei de pranz, alaturi de cei dragi.

Pilaf cu peste sarat
Duminica Floriilor este un bun prilej pentru a petrece timpul in familie, servind cateva preparate special facute pentru aceasta zi. Iti propunem sa incerci si aceasta reteta de pilaf cu peste sarat, este un adevarat deliciu culinar.

Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de Russenart Communications.

Costite de miel la cuptor cu sos de vin rosu
Iata o reteta de costite de miel la cuptor, cu sos de vin rosu. Este excelenta pentru ziua de Paste, in plus, cei dragi in mod sigur vor fi incantati de un asemenea preparat. Costitele de miel cu sos de vin pot fi servite simple sau cu o garnitura de legume.

Pasca traditionala
De pe masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca pasca traditionala. Aluatul pufos si umplutura de branza cu stafide vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Pregatiti pasca din timp si taiati-o rece, exact in momentul in care o serviti.

Tarta cu drob de curcan
Pentru ca se apropie Pastele Ortodox, am ales pentru voi o reteta inedita de drob din piept de curcan. Este un aperitv gustos pentru masa de Paste ce sigur va fi apreciat de invitati. Decoreaza-l dupa cum iti dicteaza imaginatia si savureaza-l!

Drob de pui mozaic
Drobul de pui mozaic este o alternativa excelenta la drobul de miel. Va propunem pentru masa de Paste un preparat gustos si aspectuos care va fi cu siguranta pe placul tuturor. Impresioneaza-ti invitatii cu acest aperitiv deosebit!

Legume la gratar cu sos de smantana
Iata o reteta simpla si gustoasa, legume la gratar cu sos de smantana. Legumele sunt foarte sanatoase iar in aceasta perioada a anului este recomandat sa mancam cat mai multe. Si, pentru a avea mai multa savoare, adaugam un strop de ulei si cateva mirodenii.

Prajitura cu malai si ananas de post
Iata o reteta inedita de prajitura cu malai, numai buna de incercat in perioada postului. Si pentru a-i da totusi putin gust, noi ne-am gandit sa adaugam si putin ananas. In mod sigur aceasta prajitura va fi pe placul celor din familia ta.

Morcovi cu cimbru la cuptor
Morcovii cu cimbru la cuptor pot fi un aperitiv delicios sau o garnitura sanatoasa si savuroasa, ce va fi cu siguranta apreciata de toti invitatii. Serveste-i alaturi de fripturi de orice fel si adauga culoare in farfuria ta!

Chiftelute din peste alb, ca in Delta Dunarii
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.

Pate din soia cu legume de post
Iata un aperitiv simplu si rapid de facut, numai bun in acele zile de post in care vrei sa servesti ceva gustos si esti lipsita de inspiratie. Pateul din soia este foarte gustos si sanatos iar legumele iti vor oferi energie pentru intreaga zi.

Mere coapte cu alune, stafide si inghetata
Merele coapte cu alune, stafide si inghetata de vanilie reprezinta un desert rapid si delicios. Poti opta pentru acest desert oricand simti nevoia de ceva dulce, iar persoanele din familie vor fi cu siguranta impresionate.

Piure de spanac cu miez de lapte
Primavara vine cu pasi repezi si este momentul sa profitam de tot ceea ce ne ofera. Va propunem o reteta simpla, dar gustoasa, ideala pentru o detoxifiere de primavara. Spanacul este bogat in fier si astfel veti putea avea energie pentru intreaga zi.









