Retete cu specific indian

Mancare de bame cu garam masala
Garam masala este un condiment specific bucatariei indiene. Se gaseste in magazinele specializate si uneori in cele cu produse naturiste. Garam Masala da o savoare aparte mancarurilor si iti va imbogati experientele culinare.

Branza de vaca in sos de spanac (Palak Paneer)
Reteta face parte din programul de educatie culinara `50 de saptamani in bucatariile lumii` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania

Supa de mazare cu mere
Iata o supa de post, cu iz exotic datorita pastei de curry, cu ingrediente care se gasesc tot timpul anului. Foloseste supa de legume, pentru ca gustul supei creme sa aiba un gust cat mai savuros si serveste-o cu crutoane.

Samosa cu cartofi
Samosa este un fel de mancare indian ce poate fi servit in nenumarate variante. Astazi va recomandam Samosa cu carofi, un preparat delicios, ideal pentru zilele de post. Poate tine locul unei gustari inedite sau poate fi un aperitiv savuros.

Clatite cu branza, conopida si condimente indiene
Ce zici de un tip de clatite mai exotic? Ti-am pregatit o reteta de clatite cu branza de vaci si conopida, dar a caror gust este un pic diferit datorita condimentelor indiene. Consuma aceste clatite cu o salata verde sau un sos de iaurt.

Raita de castraveti
O salata indiana, racoroasa, preparata din iaurt, menta si castraveti, ideala in curele de slabire. Diverse variante ale acestei retete se intalnesc raspandite prin India, Grecia, Iran, Turcia, Liban, Siria. Acum te poti bucura de ea si in Romania.

Mancare indiana de linte rosie
Mancarea indiana ne incanta intotdeauna prin aromele sale inconfundabile, indiferent ca vrei sa gatesti pentru post sau pur si simplu pentru a-ti delecta simturile, aceasta reteta de mancare indiana de linte rosie va face deliciul oricarei mese.

Baingan Ka Bharta
Foarte gustoasa si usor de preparat, aceasta specialitate indiana va incanta toti musafirii.

Rasedar Rajma
Foarte gustoasa si usor de preparat, aceasta specialitate indiana va incanta toti iubitorii de fasole rosie.

Chai Masala
Ceaiul condimentat (chai masala) este in India un produs de lux pe care nu ti-l poti permite zilnic: ceaiul este aromat cu cardamom, scortisoara, cuisoare si piper negru. Daca vrei sa ai parte de o experienta noua a gustului in materie de ceaiuri, nu ezita sa-l incerci!

Naut picant
Perfect pentru o gustare intre prieteni, nautul picant este o alternativa gustoasa la porumbul prajit.

Compot de ananas si curmale
O infuzie de arome si gusturi care mai de care mai puternice, acest compot de ananas si curmale vine din gastronomia indiana.

Orez basmati cu unt si nucsoara
Orezul basmati, specific Indiei, cu bobul lung si subtire se gateste de regula cu praf de nuscoara si unt, pentru o garnitura delicioasa.

Sos Chutney cu menta
Daca te-ai saturat de sosurile clasice pe care le prepari mereu la gratarul de duminica atunci e timpul sa te delectezi cu altceva, un sos deosebit, puternic aromat.

Mancare indiana din cartofi si conopida
Mancarea indiana incanta intotdeauna prin aromele sale inconfundabile si ofera o varietate de gusturi de apreciat.

Sos de iaurt cu coriandru
Un sos aromat si racoritor in acelasi timp, sosul de iaurt cu coriadru merge de minune cu frigaruile din carne de pui, picante.

Orez indian
Garnitura traditionala pentru orice mancare cu specific indian, orezul este un preparat delicios si foarte hranitor.

Supa de sfecla rosie si orez
Sfecla rosie este foarte gustoasa si este plina de vitamine. In combinatie cu orezul Basmati indian, supa de sfecla rosie isi arata adevarata savoare. Se serveste rece cu 1 lingurita de otet in ea. Va uram pofta buna!

Conopida cu ghimbir si sofran
Conopida cu ghimbir si sofran - este o reteta sanatoasa pe care o puteti prepara cand doriti sa mai diversificati putin meniul - aroma indiana va va imbia papilele gustative.

Cocktail Shy banana
Cocktail-ul Shy Banana este o bautura naturala si aromata. Cocktai-ul Shy Banana vindeca timiditatea. Incercati-l! Cu singuranta nu veti regreta.

Cocktail Grenadine Brace
Cocktail-ul Grenadine Brace este un puternic tonifiant pe baza de citrice, potoleste setea, fie pe timp de vara, fie dupa un exces de bauturi alcoolice sau din alte motive. Cocktail-ul Grenadine Brace, consumat zilnic, intareste imunitatea, creste pofta de mancare si stimuleaza digestia.

Sufleu de linte cu praz
Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi, asa ca acest sufleu de linte cu praz va fi pe placul oricui. Acest savuros sufleu de linte cu praz nu contine colesterol si

Chiftele de linte
Si preparatele din legume pot fi gustoase si apetisante si aceste chiftele de linte o pot demonstra. Nimic mai savuros si mai delicios decat aceste chiftele de linte. Aceste chiftele de linte sunt gustoase si pot fi servite in locul chiftelelor de carne, cand lipseste carnea.

Jumari dulci indiene
Nimic mai delicios decat aceste jumari dulci indiene, pe care le putem servi ca desert sau mic dejun. Aceste jumari dulci indiene sunt o rezolvare de geniu a unei mese, cam cu ce gasim prin camara. Amestecul de ingrediente exotice si apetisante fac din aceste jumari dulci indiene, un mozaic de

Ceai de Kashmir
Pentru iubitorii de ceai va prezentam o reteta de ceai adevarat, ceai de Kashmir. Ceai de Kashmir se bea in India, dar si unde exista cunoscatori in domeniu. Acest ceai de Kashmir plin de arome, mirodenii si foarte tare este placut si energizant.

Mango chutney
Chutney este deopotriva si pasta, si muratura, si sos, intr-un cuvant, un preparat condimentat de origine indiana. Intr-un dialect din estul Indiei, chutney inseamna condiment iute alcatuit dintr-un amestec de fructe, otet, zahar, arome si condimente iuti.

Nan, paine din India
Tineti regim si nu mancati paine? Perfect, dar atunci nu incercati preparate indiene, pentru ca sunt atat de picante incat nu merg fara paine sau orez si mai ales fara celebra Nan, paine din India. Nan, paine din India este cunoscuta sub mai multe denumiri: Roti - Nan - Parantha - Puri si

Salata de orez cu curry
Salata de orez cu curry este un preparat excelent pe jumatate salata pe jumatate garnitura. Salata de orez cu curry este foarte gustoasa si este foarte hranitoare. Aceasta salata de orez cu curry este atat de buna incat putem sa o servim si alaturi de preparate indiene, dar si alaturi de orice alta

Omleta indiana
Omleta indiana este unmic dejun excelent, dar si merge servita si la pranz. Aceasta omleta indiana satioasa si apetisanta aduce cu ea arome exotice si multa picanterie. Incercati aceasta reteta gustoasa de omleta indiana pentru ca este o reteta prin care putem pregati altfel ouale.

Pui cu sos picant
Vreti sa gatiti carnea de pui altfel decat obisnuit, incercati reteta de pui cu sos picant. Preparand puiul dupa reteta de pui cu sos picant, veti pune in evidenta gustul fraged si dulceata carnii de pui. Iar amestecul de condimente si ingrediente vor face din acest pui cu sos picant, unul din cele

Vinete indiene
Va oferim o mancare excelenta dupa o reteta indiana, de vinete indiene, numita Bhurtha. Aceste vinete indiene se prepara cu vinete si rosii, asezonate cu condimente indiene diverse si cu ceapa si usturoi. Rezultatul acestei retete de vinete indiene este o mancare apetisanta, delicioasa si cu

Peste cu orez
Pestele este intotdeauna de nerefuzat, iar preparat dupa aceasta reteta indiana de peste cu orez este delicios. slanina si ceapa din reteta de peste cu orez vor da un gust aparte acestui preparat. Intr-adevar veti constata ca acest peste cu orez vi se va topi pur si simplu in gura.

Desert indian cu dovleac
Din dovleac se fac preparate delicioase in toata lumea dovada acest desert indian cu dovleac. Desert indian cu dovleac este un fel de tarta cu crema de dovleac. Prepararea acestui desert indian cu dovleac este simpla iar rezultatul si aromele sunt delicioase.

Sos curry
Un sos foarte celebru pentru ingredientele sale de baza este acest sos curry. Cu sos curry putem imbogati buchetul de arome al preparatelor noastre, cu cel al inconfundabilelor arome indiene. Acest sos curry este un sos cremos si picant, care se face rapid dar trebuie pregatit cu atentie.

Chutney de rubarba
Chutney de rubarba este un sos - garnitura folosit pe scara larga langa mancaruri piparate, peste sau carne de pasare. Chutney deriva din cuvantul indian Chatni, este un condiment iute preparat din zahar, otet,condimente. Chutney de rubarba poate fi preparat moale sau consistent, dulce sau iute.

Curry cu legume
Unul din melanjurile de mirodenii indiene cele mai celebre este curry, el se combina si se completeaza pefect cu orez, indiferent cum este acesta preparat, iar o combinatie care are si legume, de genul curry cu legume este chiar excelenta. Buchetelele de conopida, mazarea fina si lintea se gatesc

Tandoori Chicken
Tandoori Chicken este un fel indian foarte popular de a gati carnea de pui, foarte gustos si usor de preparat. Numele de Tandoori Chicken vine de la denumirea cuptorului de argila folosit de indieni si pakistanezi tandoor -, in care se fac mancarurile si painea lor nedospita. La prepararea de

Chicken Tikka Masala
Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular









