Sfaturile bunicii pentru prepararea compoturilor

13 Iul 2008 00:00
Daca vreti sa va aduceti aminte de compoturile gustoase preparate de bunica, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Compoturile se pastreaza, in general, in frigider sau in locuri ferite de soare, la temperaturi de 2-14 C.

Gustul compotului se poate imbunatati, daca se adauga suc de struguri, cateva picaturi de lamaie sau sare de lamaie.

Fructele, din care se prepara compotul, trebuies taiate in bucati egale, astfel vor fierbe toate in acelasi timp.

Pentru compoturile de vara din fructe proaspete este absolut necesar sa preparati mai intai siropul, dupa care sa il turnati peste fructe.

Nu fierbeti fructele proaspete mai mult de cateva minute, pentru ca nu vor mai ramane la fel de intregi.

Daca preparati compot din fructe uscate, fructele si zaharul se vor pune in acelasi timp, iar daca fructele uscate sunt de mai multe feluri, cum ar fi perele sau merele, atunci trebuie sa le fierbeti separat, inaintea celorlalte fructe, pentru ca fierb mai greu.

Daca observati ca primul strat de fructe s-a inchis la culoare, trebuie neaparat sa deschideti din nou borcanul, sa inlaturati acele fructe intunecate si sa mai fierbeti odata compotul, iar dupa aceea sa-l conservati din nou.

Conservele pentru iarna, preparate in conditii de casa, trebuiesc tinute sub observatie cateva saptamani dupa ce le-ati conservat, daca apar bule sau spuma in interiorul borcanului, sau capacul este bombat inseamna ca nu ati spalat bine fructele sau nu ati sterilizat indeajuns borcanul.

In aceste cazuri conservele capata un gust acidulat si nu mai sant bune.
Nu este recomandat sa pastrati mai mult de un an, compoturile de fructe cu samburi sau seminte. Acestea vor capata un gust acidulat si vor fi nocive pentru organism.

Pentru compoturile de vara din fructe proaspete este absolut necesar sa preparati mai intai siropul, dupa care sa-l turnati peste fructe. Nu fierbeti fructele proaspete mai mult de cateva minute, pentru ca nu vor mai ramane la fel de intregi.

Fructele din compot isi vor pastra vitaminele, daca le veti pune la fiert in apa clocotita cu putina sare de lamaie.

Daca la scurt timp dupa ce ati preparat compotul, observati ca fructele plutesc in interiorul borcanului, inseamna ca n-ati sterilizat suficient borcanul inainte de a turna compotul in el.
Daca fructele pentru compot au fost culese de voi, atunci nu e nevoie sa exagerati atunci cand le spalati, iar daca le-ati cumparat, atunci trebuie spalate foarte bine inainte sa preparati compotul sau gemul.

Speram ca sfaturile bunicii sa va fie de folos, iar compoturile sa va aduca aminte cu drag de copilarie.

Iata cateva retete pentru a prepara compoturi gustoase:

Compot de coacaze rosii
Compot de afine
Compot de corcoduse
Compot de gutui
Compot de pepene verde
Compot de mere
Compot de visine
Compot de zmeura

Cat de mult ti-a placut acest articol?
5.57
(3463 voturi)
21913 vizite

Cele mai noi Sfaturi Gastronomice
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Cum fierbi corect orezul in functie de tipul lui
Credeai ca le stii pe toate in bucatarie? Dupa ce vei citi randurile de mai jos cu siguranta vei invata lucruri noi. Iata cum se prepara corect orezul in functie de tipul sau: Orezul albCel mai renumit tip de orez, dar nu neaparat si cel mai sanatos
Trucuri pentru clatite delicioase!
Trucuri pentru clatite delicioase!
Clatitele sunt desertul cel mai popular si cel mai delicios. Le prepari rapid, insa pentru a fi cu adevarat delicioase, trebuie sa stii trucurile de mai jos: Foloseste oua de tara!Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe
Personalitatile din spatele mancarurilor
Personalitatile din spatele mancarurilor
Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul Secret al lunii noiembrie
Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrol
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
Activia de Baut cu Afine, pentru o stare de bine
A venit, a venit toamna si, odata cu ea, noul iaurt delicios si hranitor Activia cu Afine, pentru o stare de bine, zi de zi! Noul iaurt Activia are la baza lapte proaspat si fermentul sau special, Bifidus Actiregularis, oferind combinatia perfecta p
Cele mai noi Retete
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Cel mai simplu bulz. Este delicios!
Bulzul ciobanesc este unul dintre cele mai simple si delicioase retete pe care le poti prepara. Este o reteta perfecta pentru zilele racoroase de toamna, pe care o poti savura alaturi de familie in orice moment al zilei.
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperici savuroasa!
Supa crema de ciuperci este usor de preparat, contine putine calorii, dar este foarte satioasa. Este ideala pentru diete si aduce numeroase beneficii organismului tau. Iata mai jos o reteta delicioasa:
Ardei murati cu miere!
Ardei murati cu miere!
Ardeii grasi murati cu miere sunt un tip de muratura deosebita si inedita. Ii poti face pentru a-i folosi la o masa speciala, cu fripturi pe baza de sosuri din miere. Invitatii tai vor fi incantati de gustul lor minunat!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Cum sa faci maioneza in mai putin de 1 minut!
Vrei sa prepari rapid o salata pentru invitatii tai si ai nevoie de maioneza? Nu te mai agita! Poti sa prepari maioneza in mai putin de un minut. Este delicioasa si nu trebuie sa depui nici prea mult efort pentru a o prepara!
Prepara cea mai buna paine de casa
Prepara cea mai buna paine de casa
Ti-e dor de mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, preparata de bunica? Prepara cea mai gustoasa paine, chiar la tine acasa. Te vor incanta cu siguranta aroma savuroasa si mirosul sau imbietor, care vor anima caminul tau.

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!